Soccer Entry

Soccer Entry je namijenjen početnicima do 19 godina. Svi roboti moraju biti izrađeni od Fischertechnik ili Lego kompleta. Svaki tim ima 1 robota. Natječu se na nogometnom igralištu zaokruženom zidovima tako da nema "izvan granica". Lopta koja će se koristiti je IR lopta.

Soccer Lightweight Entry

Soccer Entry Lightweight namijenjen je početnicima do 19 godina. To je izazov u kojem roboti do 1,1 kg igraju nogomet jedan protiv drugoga 1 na 1. Svaki tim ima 1 robota. Natječu se na nogometnom igralištu zaokruženom zidovima tako da nema "izvan granica". Lopta koja će se koristiti je IR lopta.

Soccer Lightweight

Soccer Lightweight je izazov u kojem roboti do 1,1 kg igraju nogomet jedan protiv drugog s dva robota po timu. Igra se s loptom s infracrvenim osvjetljenjem kako bi je roboti mogli pratiti pomoću IC senzora. Svi članovi tima moraju imati između 14 i 19 godina.

Soccer Open

Soccer Open je naprednija kategorija od svojih parnjaka Lightweight i Entry. Budući da lopta ne emitira nikakvo infracrveno svjetlo, timovi se moraju osloniti na sustave računalnog vida kako bi je otkrili što donosi mnoge izazove, ali i prilike jer se može koristiti i za otkrivanje drugih robota. Pravila Soccer Opena dopuštaju timovima da imaju teže robote s većim baterijama nego u drugim kategorijama što otvara više mogućnosti za nove i inovativne ideje. Svi članovi tima moraju imati između 14 i 19 godina.

Soccer Small Size League (SSL-Jr)

Ova eksperimentalna liga ima za cilj promovirati robotski nogomet s fokusom na programiranje i strategiju utakmica. Sudionici su potpuno slobodni od bilo kakve materijalne realizacije, bilo da se radi o dizajnu, proizvodnji ili održavanju prije i tijekom natjecanja. Robote, teren i računalni sustav osiguravaju organizatori i identični su za svaku utakmicu.