Line

Autonomni robot trebao bi slijediti crnu liniju, svladavajući praznine, prepreke, rampe, ležeće igrače, raskrižja i druge izazovne elemente koji bi mu se mogli naći na putu, dok pokušava doći do zone evakuacije kako bi spasio žrtve.

Dvije potkategorije prisutne su unutar kategorije Rescue Line:

- Rescue Line Entry - do 14 godina (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

- Rescue Line - do 19 (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

Maze

Autonomni robot smješten je u labirint. Ima zadatak istražiti ga i identificirati žrtve na svom putu, bacajući im pribor za spašavanje. Međutim, teren je vrlo opasan, pa bi robot trebao moći svladati ležeće noge, rampe, pločice različitih boja i sve ostale izazove koji ga očekuju.

Dvije potkategorije prisutne su unutar kategorije Rescue Maze:

- Rescue Maze Entry - do 19 (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

- Rescue Maze - do 19 (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

CoSpace

CoSpaDva virtualna robota smještena su u simulator koji se sastoji od dva odvojena svijeta. U svakom svijetu roboti trebaju skupljati predmete različitih boja, izbjegavati zamke i prepreke i sigurno odlagati prikupljene predmete u jednu od određenih zona kako bi dobili bodove. Tim čiji robot sakupi više bodova pobjeđuje u utakmici.

Two subcategories are present inside the CoSpace category:

- CoSpace Preliminary - do 14 godina (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

- CoSpace Advanced - do 19 (navršene godine od 1. srpnja 2023.)

Rescue Simulation

Timovi u Rescue Simulation kategoriji moraju razviti aplikaciju za autonomnog robota koji prolazi kroz virtualni labirint, promalazi žrtve i opasnosti, te izrađuje kartu labirinta. Bodovi se dobijaju za svaku identificiranu žrtvu i za ispravo izrađenu kartu labirinta.